Arama
Arama Sonuçları
Gelecek Partisi’nden ‘pancar’ önergesi
Gelecek Partisi Taşköprü İlçe Teşkilatının konuyu ilettiği İstanbul Milletvekili Şahin, sorunu Meclis’e taşıyor
Kastamonu, Bolu Düzce ve birçok ilde yetişiyor... Protein deposu
Sonbaharın gelmesiyle birlikte, Karadeniz bölgesinin en lezzetli hazinelerinden biri olan Kanlıca mantarı tekrar sofralara dönüyor. Bu doğal hazine, Bolu başta olmak üzere Batı Karadeniz'deki ormanlarda yetişiyor ve binlerce kişi tarafından toplanıp tüketiliyor. İşte Kanlıca mantarı hakkında bilmeniz gerekenler:
Gıda israfının önüne geçilemiyor
Her yıl dünyada 931 milyon ton, Türkiye’de 18,1 milyon ton gıda israf ediliyor
Karadeniz’de ilk defa 'Balık Ağır Metal Birikim Haritası' hazırlandı
Giresun Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından ilk defa ‘Karadeniz Balık Ağır Metal Birikim Haritası” hazırlandı.
Avrupa’nın en obez ülkesiyiz
Reis Gıda Yönetim Kurulu Üyesi, hemşehrimiz Işılay Reis Yorgun, 4 Mart Dünya Obezite Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.
Balık, dalganın tersine yüzüyor
Kış aylarına girilmesiyle birlikte, gözler Kastamonu’daki balık tezgahlarına çevrildi. Eskiden balık çeşitliliğinin daha fazla olduğunu söyleyen Sefa Balıkçılık sahibi Hüseyin Abacı, fiyatların son günlerde yaşanan zam furyasına göre fena olmadığını belirtti.
‘Beyaz altın’ bu yıl depolarda kaldı
Korona virüs ile mücadelede vatandaşların rağbet gösterdiği ve geçtiğimiz yıl kilogram fiyatı 100 liraya kadar çıkan Taşköprü sarımsağı, bu yıl rekoltesinin artması sebebiyle üreticisinin deposunda kaldı. Çiftçiler, depolarında kalan sarımsaklar için yetkililerden çözüm beklediklerini söyledi
Bu aylarda tüketilmesi öneriliyor! Uykusuzluğa iyi gelen mucize Börülcenin faydaları nelerdir?
Güçlü vitamin ve mineral deposu içeren börülce uykusuzluk gibi hastalıklara fayda sağlar. Anadolu yemekleri arasında en vazgeçilmez besinlerden biri olan börülce hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. C vitamini bakımından zengin olan börülce özellikle bu aylarda uzmanlar tarafından tüketilmesi önerilen besinlerden biridir. Düzenli tüketildiğinde uykusuzluğu önlüyor. Peki Börülcenin faydaları nelerdir?
Ceviz Nerede Ve Nasıl Yetişir? Cevizin İnsan Sağlığına Faydaları Nelerdir?
Cevizin kullanım yerleri, bilinmeyen yönleri ve insan sağlığına faydaları nelerdir?
Norveç balina avından vazgeçmiyor
Norveç halkının "tabaklarında balina eti görmek istedikleri" savunularak sürdürülen balina avcılığı, bilim insanları, çevreciler ve hayvan hakları savunucuları tarafından etik dışı bulunuyor.
Yüksek Tansiyon İçin En İyi 17 Gıda
Hipertansiyon veya yüksek tansiyon, kalp hastalığı için en yaygın önlenebilir risk faktörüdür.
Besin Değeri Yüksek Yiyecekler Nelerdir ?
Sağlıklı ve uzun bir yaşam için insan vücudu bazı besinlere ihtiyaç duyar. Bu besinler vücudumuzdaki sinir, sindirim, solunum, iskelet ve boşaltım benzer biçimde sistemlerin daha iyi çalışmasına destek verir. ABD’li bilim adamlarının yaptığı çalışmada 100 bin besinin ham maddesi araştırıldı ve 12 besinin diğer besinlere oranla, insan sağlığına faydasının daha fazla olduğu tespit edildi. Peki gıda değerleri yüksek yiyecekler neledir?
Tahriş Olmuş Cilde Ne İyi Gelir ? Tahriş Nasıl Geçer ?
Cilde temas eden maddeler yanlış bakım malzemeleri uygulanmaları v.b cildi tahriş etmekte peki bu ciltten nasıl kurtulabilir neler iyi gelebilir detaylar haberimizde